Steunende folkclubs

't Smiske (Asse)

Vzw 't Smiske bestaat uit twee pijlers het klein kunstencentrum 't Smiske - bekend omwille van de vele kwaliteitsvolle en oergezellige concerten, theater- en andere voorstellingen - én Folkcorner Den Appel, hét trefpunt voor de liefhebber van folk, kleinkunst en wereldmuziek met ruim 10.000 cd's in de rekken.
't Smiske is in oktober 2000 geopend als een folkclub, in een gerenoveerde oude smidse (waar 5 generaties smeden de hamer op het aambeeld lieten vallen), maar is ondertussen veel meer dan dat. 't Smiske is vandaag een klein kunstencentrum met meer dan 80 activiteiten per seizoen (elke vrijdag en zaterdag, van september tot en met juni). Niet alleen folkconcerten- en bals vinden bij ons plaats: ook blues, salsa, jazz en andere muziekstijlen komen aan bod. En houdt u van poëzie en theater, van politieke en andere debatten of van lezingen over milieu-onderwerpen? Ook daarvoor bent u in 't Smiske aan het juiste adres.
't Smiske is vooral een ontmoetingsruimte voor iedereen die zoekt naar kwaliteit én een huis waar iedereen zich welkom kan voelen..
http://www.tsmiske.be/

't Ey (Belsele)

Waarom 't Ey duimt voor Doel: Een of andere dag zullen we moeten 'omschakelen'. Een klik in onze westerse hoofden moet het winstbejag stilleggen. Levenskwaliteit moet opnieuw het motto worden. Ongeacht geloof, ras, geaardheid, groot of klein, noord of zuid, maar steeds met respect voor elkaar. Doel redden kan een begin zijn...
't Ey is een onafhankelijk kunstencentrum dat veel concerten organiseert, met dikwijls een vrij abnormale aandacht voor folk-, wereld- en volksmuziek. Maar ook tentoonstellingen, lezingen en workshops staan op het programma.
Respect is het woord dat op de werking z'n licht laat schijnen... Met aandacht voor muziek probeert 't Ey z'n steentje bij te dragen tot een verdraagzamere wereld.
http://www.tey.be

Heksenketel (Antwerpen)

Tussen 1992 en 1998 zaten we met 'Den Heksenketel' net buiten de rand van de stad in Broechem. Het gezellige café kende heroïsche momenten.
De muzikanten voelden zich er steeds thuis en het publiek genoot keer op keer.
Mensen zoals Roland Van Campenhout namen steeds zelf contact op als zij met één of andere artiest op tour waren. "Of ze niet mochten komen spelen?"
Toen we in 1998 besliste om zelf het pand te verlaten, omdat er teveel renovatiekosten waren hebben we verschillende alternatieven overwogen. In 2002 hebben we de beslissing genomen om naar het stadscentrum van Antwerpen uit te wijken. Dit had als gevolg dat 'Den Heksenketel' niet alleen in het weekend geopend is, maar ook tijdens de week.
www.heksenketel.com